Månadensbild November

Tema: Svartvitt

Delad plats 1 Anne-Li Stenström

Svampbild med magisk känsla!

Vackert med det brusiga i denna bild. Kul att svamparna ser ut att tycka om varandra. Det ser vi tack vare att fotografen omsorgsfullt valt denna vinkel och komposition. Mycket bra svartvit bild.

Bra makro motiv. Också i en gråton.

Härligt foto av svamparna. Bra ljus.

Mjuk och fin bild med finstämd gråskala. Det korta skärpedjupet är perfekt och gör att man blir nyfiken på vad som mer kan finnas i omgivningen. Snyggt makrofoto! Riktig novemberbild!

Delad plats 1 Ingvar Holm

Vacker svartvit landskapsbild där förgrunden är fint exponerad och har fina detaljer. Den monotona himlen tar kanske upp lite för stor del av bilden. Fint inramad sidledes med träden.

I mina ögon mycket "konstnärligt". Säkert vacker i färg men lika
attraktiv i svart-vitt. Fint djup i landskapet.

Fin landskapsbild. Ger ett bra djup in i bilden.

En mycket harmonisk landskapsbild ,med dämpad kontrast och hög detaljrikedom. Behaglig att betrakta i svart-vitt.

Fin bild, härlig miljö

Delad plats 2 Fredrik Karlsson

fin komposition och bra blick för motivet med skuggan

Det är ett bra motiv! Ett djur i svart-vitt!. Skojig skugga.
Tänk om skuggan också vore randig. Djurporträtt med en härlig skugga.

Mycket fyndig svart-vit komposition med en bra diagonal som leder blicken från zebran till nedre högra hörnet av bilden. Zebran ser ut att betrakta sin egen skugga? De ljusa partierna mellan träden i bakgrunden tar lite fokus från huvudmotivet.

Fina kontraster i Zebran och skuggan.

Delad plats 2 Staffan Ellqvist

Fantastiskt berättande streetfoto med vacker spel mellan rörelse oskärpa och skärpa.

Denna bild tycker jag verkligen om. Ögonblicket är mycket bra fångat där blicken först dras till tjejen med glasögon som roas av paraplyet som just vänts ut och in. Den relativt långa slutartiden ger bra rörelse i bilden.

Bilden blir lite rörig.

Bra dynamik och rörelse i bilden. Personerna verkar glada, trots vädret och att blåsten inverterat deras paraply. En känslomässig "kontrast" mellan den glada gruppen tjejer som är på väg åt vänster med havererat paraply och den diffusa, sammanbitna? personen med uppfällt paraply och munskydd, som rör sig snabbt åt höger.

Plats 3 Jan-Eric Nårdal

En underbar dokumentär bild som skapar känsla av att stå där i lokalen. Det är tydligt att mannen är fullt upptagen av sitt arbete. Mycket bra ljus som reflekteras i mannens hjässa och på de blanka valsarna. Jag tycker inte att det är något problem att vissa detaljer i bildens kant är kapade. Mycket fin bild.

Här skapas "svart på vitt" i trycksaker. Det sker i svarta maskiner i ljus omgivning.

Fint porträtt som fångar en arbetsplats.

Plats 4 Bo Nyman

Jag gillar den starka kontrasten mellan de helt utfrätta partierna där vatten träffar vattenytan och den helt svarta omgivningen. Kompositionen med vattnet som bilder en fin båge är behaglig.

Härlig svart/vit bild som fångar ljuset bra. Högsta betyg!

Fin bildkomposition med bra ljus och kontrast. En stämningsfull bild som visar lagom rörelse i vattnet.

Härlig ljussättning i bilden

Delad plats 5 Roland Betner

Intressant stilleben. Jag skulle nog har placerat ljuset inte till vänstra kanten utan lite mer i mitten.

En mycket välplanerad och genomtänkt bild med mycket tyngd. Fint ljussatt. Jag tycker att glasögonen är onödig i bilden även om jag förstå tanken med att placera dem där.

Ingen kraftig ljuskälla här! En "mörk bild". Kanske som handlingen om mentala lidandet och det moraliska dilemma som Brott & straff skildrar.

Harmonisk balanserad bild med väl balanserad gråskala.

Kul tolkning av temat!

Delad plats 5 Stefan Olsson

dramatisk arkitekturbild - spännande

Härlig komposition med lyktstolpen som leder in blicken bra i bilden. Husfasaden med balkonger skapar spännande geometriska former. Himlen är bra exponerad och molnen skapar spännande mönster som reflekteras i husfasadens glaspartier. Normalt leds blicken mot ljusa partier, men här är det den mörka delen av himlen som fångar intresset. Hela bildytan är effektivt använd.

Toppenbild!

Roligt perspektiv. Bra bild!

Fin komposition med diagonala linjer som leder blicken mot den dramatiska himlen. Den korta brännvidden och perspektivet gör att byggnader verkar vrida sig som Turning Torso? En kul effekt som passar utmärkt här. Bra, balanserad gråskala som inte döljer något i bilden.

Plats 6 Rune Wikenfors

En ensam bänk vid ett ensamt träd. Kanske har den ensamma mannen i bakgrunden just lämnat denna bänk. Dyster stämning fint porträtterad.

Höst i svart-vitt. En diffus person i bakgrunder promenerar vidare efter en stund på bänken.

Avspänd bild där man undrar vem som sitter på bänken.

Bra samspel i kompositionen mellan den tomma soffan, det krokiga trädet och personen som syns i bakgrunden. Fin, balanserad kontrast som avslöjar flera detaljer i bilden och som väcker nyfikenhet.

Plats 7 Ola Nilsson

Jag gillar den mystiska stämningen, vignetteringen tycker jag är lite för stark.

Riktigt kuslig känsla som också förstärks av den kraftiga vinjetteringen. Bra att bilden är exponerad åt det mörka hållet.

Härligt spöklik bild

En riktig novemberbild där mörkret härskar.