DOKUMENTÄRFOTOSALONG 2019 Norrköping
Sep
7
to Nov 10

DOKUMENTÄRFOTOSALONG 2019 Norrköping

 • arbetets museum Norrköping Sverige (map)
 • Google Calendar ICS

7 SEPTEMBER–10 NOVEMBER 2019

Nu är ansökan till Dokumentärfotosalong 2019 öppen!


För tredje året i rad arrangeras Dokumentärfotosalongen på Arbetets museum. Förra året ansökte fler än 80 fotografer från hela landet om att delta. Av dessa valdes 40 ut anonymt av en jury att få visa sina bilder i salongen. Årets tema valdes ut av Norrköpingsbor under Kulturnatten 2018 och är ”Ett annat sätt att se”.

MER INFO

View Event →

Stockholm Fotomaraton - 17-18 Augusti 2019
Aug
17
to Aug 18

Stockholm Fotomaraton - 17-18 Augusti 2019

Stockholm Fotomaraton utmanade sveriges fotografer att ta 24 bilder på 24 timmar, första gången 1987.

Sedan dess har vi jobbat stenhårt för att skapa det som idag är nordens största fotomaraton. En plats där du som är intresserad av fotografering kan utmana dig själv och din kreativitet tillsammans med andra.

Stockholm Fotomaraton går helgen vecka 33, och varje år samlas hundratals fotointresserade i Stockholm för att vara med på vårt folkkära event. 

Mer info

View Event →
ÖREBRO FOTOMARATON
Jun
8
8:00 AM08:00

ÖREBRO FOTOMARATON

Delta i Örebros roligaste fotoevent under 8 timmar ska du tolka och fota 8 teman. Detta är en tävling för både amatör och proffs fotografer där alla får utmana sin kreativitet och förmåga att skapa ett foto med det där lilla extra. Antingen har du fotograferat länge och söker dig nya utmaningar eller kanske fotar du dagligen med din mobiltelefon och vill ta din fotografering steget längre.

Oavsett hur van du är att stå bakom kameran så är du välkommen att delta i Örebro Fotomaraton som kommer vara en dag fylld med gemenskap, skratt och nya upplevelser. Örebro Fotomaraton kommer att utgå ifrån Wadköping i centrala Örebro som med sina närmaste grannar Svartån och stadsparken som bjuder in till en kreativ miljö med närheten till Örebro stadskärna. Var med och delta i ett maraton och upplev Örebro och din kreativitet på ett nytt sätt.

Mer info


View Event →
Fotografiskas fotomässa PhotoMarket
Apr
26
to Apr 28

Fotografiskas fotomässa PhotoMarket

 • Stadsgårdshamnen 22 Stockholm (map)
 • Google Calendar ICS

Både för proffs och fotointresserade

Välkommen till tre dagar med inspirerande föreläsningar, de senaste nyheterna från fotobranschen och kreativa möten fotografer emellan!

På fredagen 26 april har vi mer fokus på professionella och mer avancerade fotografer men mässan är självklart öppen för fotoentusiaster på alla nivåer. Du får ta del av exklusiva seminarier och föreläsningar av fotografer i världsklass och testa den senaste tekniken och fotoutrustningen. Och självklart kan du passa på att inspireras av våra pågående utställningar i huset.

Fredagens program sker bl.a i samarbete med Svenska Fotografers Förbund (SFF).

När: 26–28 april
Var: Stadsgårdshamnen 22, 116 45 Stockholm
För vem: För dig som älskar foto
Entrépris: Vanlig dagsentrébiljett gäller, medlemmar går in gratis!

Mer info

View Event →
Mia Karlsvärd i Borensberg
Mar
28
6:00 PM18:00

Mia Karlsvärd i Borensberg

Fånga ögonblicken med din mobilkamera

Kom och lyssna på Fotografen Mia Karlsvärds tips och trix kring ditt mobilfotograferande. Idag har vi stort sätt alla en kamera redo i fickan, men hur gör jag för att få den där extra touchen på bilderna?

Plats: Borensbergs Bibliotek den 28 mars, kl:18:00. Biblioteket bjuder på fika.

Arrangemanget är gratis och ingen föranmälan krävs.

I samarbete med Borensbergs Bibliotek och digitalaveckan.

View Event →
Dec
7
to Mar 3

Kirsty Mitchell - Wonderland

Den 7:e december slår Fotografiska upp portarna till Kirsty Mitchells sagorike i vinterns stora utställning Wonderland - en dröm att förtrollas och omslutas av under årets mörkaste tid. Wonderlands magiska kreationer och skogsscenerier både berör och fascinerar. Mitchell inledde sitt intensiva, 5 år långa projekt sommaren 2009, några månader efter hennes mammas tragiska död i cancer 2008. Skapandet blev hennes flykt från en smärtsam verklighet, och hon sökte sig tillbaka till den gemensamma sagovärld de hade delat under hennes uppväxt. I skogen runt hemmet lät Mitchell fantasins karaktärer klättra ut framför kameralinsen.
Mer info: https://www.fotografiska.com/sto/nyheter/kirsty-mitchell-wonderland/

View Event →
PhotoMarket | Ny fotomässa på Fotografiska
Nov
9
to Nov 11

PhotoMarket | Ny fotomässa på Fotografiska

Välkommen till premiären av Stockholms nya fotomässa: PhotoMarket

Kom hit och upplev våra utställningar, lyssna på stjärnfotografers föreläsningar, delta i seminarier, nätverka, utvecklas i våra workshops och passa på att testa den senaste utrustningen från marknadens bästa leverantörer. Biljett till den exklusiva premiär-fredagen köpes separat. Med den får du även fri entré till mässan och utställningarna under resten av helgen. På lördagen och söndagen gäller annars vanlig entré á 155kr.

länk

View Event →
Nyöppning Rolfs Foto
Nov
6
12:00 PM12:00

Nyöppning Rolfs Foto

Hej fotovänner 
 
Vi på Rolfs foto i Linköping, vill bjuda in er till vår nyöppning av vår butik den 6 nov, kvällen innan 5/11 mellan kl 18-20 är ni välkomna på smygöppning, där ni kan ta del av våra öppningserbjudanden. 

På tisdagen så har vi besök av några fotografer och produktspecialister. 

 • Martin Wallgren frilansfotograf & filmare samt del i Panasonic Nordic LUMIX-team. 

 • Jonas Borg ambassadör på Lumix, frilansfotograf han arbetar både mot företag och stora organisationer samt olika händelser. 

 • Lisa Sihlberg djurfotograf, berättar om naturen genom sin kamera, ambassadör för Tamron Och Lowepro väskor 

Dessa träffar du i butiken mellan kl 12-18 under tisdagen den 6/11.

Vi hoppas att vi får se dig i butiken under dessa dagar.
  
Kommer du under måndag kvällen så skulle vi vilja att du mailar om att du kommer så vi vet att vi har en smörgås till dig maila på butik@rolfs.se  
 
VÄLKOMNA 
Johan & Peter 

Rolfs Foto
  
Repslagaregatan 23 LINKÖPING 
(mellan Ica & systembolaget) 

View Event →
Fotovandring Norrköping
Oct
6
4:00 PM16:00

Fotovandring Norrköping

 • pin Nya Rådstugugatan 16 norrköping (map)
 • Google Calendar ICS

Anmälan sker här: http://worldwidephotowalk.com/walk/norrkoping-fototraff/

Info från Worldwide Photowalk:
On the first Saturday of October each year, photographers and enthusiasts around the world get out their cameras and meet up at a designated location in their town to walk around and take photographs, socialize, make new friends, win prizes, and be a part of a great cause during Scott Kelby’s Worldwide Photowalk®.
Last year marked our ten-year anniversary and was our largest walk yet – and we are ready to top it! No matter what continent you are on, where you are in your photography journey, or what type of camera or phone you use, you can take part in this year’s event! Join us October 06, 2018!

View Event →
Vadstena Konstrunda
Sep
14
to Sep 16

Vadstena Konstrunda

Vadstena konstrunda är ett årligen återkommande evenemang, där vi i år är 50 konstnärer som presenterar vår konst. i ateljéer, gallerier, egna hem och historiska rum. Allt på några minuters promenadavstånd i centrala Vadstena. Hitta dina favoriter på den gemensamma utställningen i Rödtornet, Turistbyrån. Missa inte vårt konstlotteri, där vinnarna själva väljer verk på rundan.

Öppet fredag 17.00-20.00 lördag och,söndag 11.00-17.00

https://www.facebook.com/events/1685998464783022/


View Event →
Dokumentärfotosalongen Norrköping
Sep
8
to Nov 18

Dokumentärfotosalongen Norrköping

DOKUMENTÄRFOTOSALONG 2018

För andra året i rad arrangerar Arbetets museum "Dokumentärfotosalongen". 2017 sökte över 90 personer om deltagande och av dessa valdes 39 ut av en jury för att få visa sina bilder.

I år är temat "i väntan på", ett tema som röstades fram av våra besökare i samband med avslutningen av 2017 års Dokumentärfotosalong. Temat är fritt att tolka utifrån Arbetets museums uppdrag som handlar om att skildra människors berättelser om arbetsliv och vardagsliv.

https://www.arbetetsmuseum.se/utstallning/dokumentarfotosalong-2018/

View Event →
Planket STHLM
Aug
18
to Aug 19

Planket STHLM

 • Vitabergsparken stockholm (map)
 • Google Calendar ICS

PLANKET är en offentlig bildupplevelse och folkfest under två dagar med stor bredd inom fotografisk bild. I år samarbetar vi med Nytorgsfesten och Fotomaraton den 18-19 augusti.

Lördag den 18/8 kl. 12:00 är det invigningstal på Lilla Mejtens Gränd och i sju timmar framåt kan ni beskåda alla möjliga genrer inom fotografi, mingla med fotografer och skapa nya kontakter.  Kl. 19:00 plockas verken ner, men bli inte ledsen för det - PLANKET öppnar  igen nästa dag kl. 12:00 med nya fotografer och dess verk.

http://www.planketsthlm.se/

View Event →
Örebro Fotomaraton
Jun
9
8:00 AM08:00

Örebro Fotomaraton

Delta i Örebros roligaste fotoevent under 8 timmar ska du tolka och fota 8 teman. Detta är en tävling för både amatör och proffs fotografer där alla får utmana sin kreativitet och förmåga att skapa ett foto med det där lilla extra. Antingen har du fotograferat länge och söker dig nya utmaningar eller kanske fotar du dagligen med din mobiltelefon och vill ta din fotografering steget längre. Oavsett hur van du är att stå bakom kameran så är du välkommen att delta i Örebro Fotomaraton som kommer vara en dag fylld med gemenskap, skratt och nya upplevelser. Örebro Fotomaraton kommer att utgå ifrån Wadköping i centrala Örebro som med sina närmaste grannar Svartån och stadsparken som bjuder in till en kreativ miljö med närheten till Örebro stadskärna. Var med och delta i ett maraton och upplev Örebro och din kreativitet på ett nytt sätt.

http://orebrofotomaraton.se/

View Event →